تبلیغات
وبلاگ گیاه شناسی وپرورش گیاهان - خواص درمانی ذرت
[http://www.aparat.com/v/Np3yG]

خواص درمانی ذرت


 

 

ذرت

 

 

ذرت Corn

نام علمی Zea mays

 

 

كلیات گیاه شناسی

ذرت كه بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یكساله و یك پایه دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.

ذرت گیاه بومی آمریكای مركزی و مكزیك است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .

برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده كه مركب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشكیل شده در كنار برگ های ذرت قرار درد .

غشایی كه روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های كروی شكل ذرت در اطراف محور مركزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

 

 

تركیبات شیمیایی:

رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :

 

انرژی
350 كالری
آب 
13 گرم
پروتئین
9 گرم
چربی
4 گرم
مواد نشاسته ای72 گرم
كلسیم22 میلی گرم
سدیم1 میلی گرم
پتاسیم285 میلی گرم
فسفر265 میلی گرم
آهن2 میلی گرم
ویتامین آ490 واحد
ویتامین ب 10/4 میلی گرم
ویتامین ب 20/12 میلی گرم
ویتامین ب 32/2 میلی گرم
ارسنیك30 میلی گرم

 

 

كاكل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و كلسیم می باشد .

در صد گرم كاكل ذرت مواد زیر موجود است :

 

گوگرد
2/8 میلی گرم
كلر
3/6 میلی گرم
فسفر
5/2 میلی گرم
سیلیسیم
4 گرم
آهن0/06 میلی گرم
كلسیم1/7 میلی گرم
منیزیم1/4 میلی گرم
سدیم0/2 میلی گرم
پتاسیم26/5 میلی گرم

 

 

همانطور كه در جدول بالا مشاهده می شود كاكل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است كه كاكل ذرت ادرار آور است .

 

 

خواص داروئی:

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می كنند .

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است "

1)پماد ذرت خشك كننده زخم ها می باشد .

2)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.

3)استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگی دندان جلوگیری می كند .

4)روغن ذرت كلسترول خون را پائین می آرود .

5)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.

 

 

خواص درمانی كاكل ذرت

كاكل ذرت را قبل از رسیدن كامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشك می كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه ای پیدا می كند .

برای درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدر 30 گرم از آنرا در یك لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می كنند .

1-دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراری است .

2-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسكین می دهد .

3-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .

4-كاكل ذرت بطور كلی دستگاه ادراری را تمیز می كند .

 

 

بغیر از كاكل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .

1)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.

2)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده كنید .

3)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .

4)جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بین می برد .

5)در قدیم برای معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده می كردند .

 



تاریخ : شنبه 6 تیر 1394 | 09:50 ق.ظ | نویسنده : امین روح الامینی | نظرات
.: Weblog Themes By VatanSkin :.